Prylar

Tips på prylar som jag tycker är fina, bra, viktiga, användbara - något av nyss nämnda, flera eller allihop!

Fluor

Jag är övertygad om att mitt användande av fluor, som jag har i munnen 1-2 minuter på kvällarna bidragit till att tänderna har det bra. Fluortabletter har jag ofta med mig i smidig liten burk, så att en kan ta en tablett efter lunchen på jobbet, eller efter måltid på språng. Brukar ha tandborste & tandkräm på jobbet också för att kunna borsta tänderna efter frukost, ifall det blev stressig på morgonen, eller bara kunna borsta tänderna en extra ggn på eftermiddagen, för att det är så go’ känsla att känna sig fräsch i munnen! :)

Menskoppen

Du är fri! Du kan simma, du kan resa smidigt. Jag blev tipsad av en vän som upptäckte den när hon var ute i världen och backpackade. Då fanns den att beställa online ifrån England, nu finns den i diverse svenska nätbutiker, på en del apotek, kanske att alla apotek har någon variant vid det här laget, och så finns den hos GoodStore - ekobutik i Hornstull. :) Toppenbra present att ge till unga tjejer, men! Obs! Tipsa dem om resurser som hjälper dem våga testa sig fram. Om du redan idag använder tamponger så är det här inget klurigt, annars så ta dig tiden att testa och öva. Stammen längst ner klipper du av lite i taget tills du vänjer dig och känner efter att den fungerar bra för dig. I mobilen ville korrigera “menskopp” till “manskopp” (WTF!)

Thinx

Trosor för de dagar du tror att mensen kan vara på väg, eller när du har mens, och vill ha “backup” och kunna känna dig fräsh och säker även om du skulle läcka, så du slipper fläcka ner byxorna. Snygga och bekväma, snyggt jobbat! De är dyra, men för varje par du köper produceras och leverereras också ett par till en flicka som annars har begränsat med resurser för att införskaffa bra mensskydd. Superfin hemsida har shethinx också!

Vattentät mp3spelare

Jao, skönt att lyssna på P3dokumentär-klipp, podcastavsnitt av diverse slag eller ljudböcker samtidigt som en simmar. :)

Spikmattan

Den har räddat mig många kvällar när jag har svårt att sova av besvär.

Bra kökskniv

Det är ju verkligen så att en inte kan sakna vad en inte vet om finns. Jag fick en alldeles fantastiskt superbra kniv i 30årspresent. Hade jag vetat vilken skillnad det är hade jag köpt en för länge sedan, men det var svårt att motivera att spendera pengarna på en bra kökskniv - för hur stor skillnad kan det göra? Det var en utomkroppslig upplevelse att få skära med den nya kniven för första gången, alldeles underbart.

Hårhandduken

En liten handduk med en knapp på som smidigt omsluter huvudet och håret efter en dusch, håller håret på plats och torkar det varsamt, i jämförelse med en hårfön. Min är extra fin och mysig för att jag fått den av en fin vän.