Barn

Här dokumenterar jag mina förberedelser inför att leva med en liten varelse hemma.

🎁 Presenter

Om du tänkt köpa en present så kika gärna på 🎁 önskelistan.

Prylar

Har skrivit mer om prylar på en helt egen sida, vad som är bra att tänka på, var en kan köpa prylar av bra kvalitét, var en kan hitta begagnade prylar och mer information om olika prylar.


Skaffa


Fixa

Rutiner

De flesta rutiner är dagliga, eller relevanta flera dagar i veckan

Förberedelser

Införskaffa så mycket du kan, hinner och har råd med i förväg. Gå på loppis, i second hand-butiker, kolla på tradera om du orkar med hela auktionsförvarandet. Fundera på ifall du känner någon som kan tänkas ha barnkläder som bara ligger. Sök bland forum och i sociala medier efter annonser om begagnat och loppisar. Det kan bli så att ni blir fast hemma ifall bebisen eller mamman kanske blir sjuk. Du kanske föder en extra känslig varelse där det helt enkelt är olämpligt att vistas ute. Då är det bra skönt, och mycket mer plånboksvänligt att hunnit handlar hem vad du behöver i förväg! Det är också hög sannolikhet att du som ammar är helt slut första första veckorna. Planera och ta sig ut och handla är kanske det sista du orkar med just då, och det kan ju vara skönt att helt kunna fokusera på nya familjemedlemmen istället.Packa till förlossningen

Får se vad som faktiskt följer med av allt detta, men listar allting jag skulle vilja ha med mig. Vilken dröm det vore att få föda hemma istället för att släpa med sig allt detta till ett sjukhus. Obs! Packa i väska/tygkasse! Papperskasse/plastpåse kan gå sönder! ( Tänk om det spöregnar! Tänk om påsens handtag släpper eller botten går sönder! ) Svampkorgen är kanon att packa i!


Förlossningsbrev

Frågor och funderingar att reflektera över och ta ställning till. Välj ut det som spelar roll för dig!

Hej!

Jag som skriver här heter Victoria.
Du kan läsa mer om mig på startsidan.